ponedeljek, 16. julij 2007

Cveto

Cveto isce nov dom.



Cveto je mackoncek, ki sva ga s Spelo prejsnji teden postrgali s ceste. Vsaj izgledalo je dobesedno tako. Sem mislila, da ga k dezurnemu veterinarju peljem le se skrajsat trpljenje, saj taki mali macji pamzi pri srecanju z avtomobili navadno nimajo dosti moznosti. Ampak ocitno je mali strasni fajter in se vecji frajer. Po pregledu se je izkazalo, da mu, razen tega, da je v soku, da je malo potolcen in da ima odskrbljen en zob, da ima usesne garje in da je cisto "presusen", ni nic hujsega.

No, naslednjih dveh dneh se je izkazalo, da cisto brez posledic pa tole srecanje z avtom, morda tudi polet iz avta, le ni bilo. Preslikavanje in zarcenje je pokazalo, da ima precej siten zlom eno od kosti v komolcnem sklepu. Po mnenju prof. Bojana Zorka (specialist ortoped) je bila zadeva za "odpret" in pogledat, ce se da se kaj resiti. Zal se je izkazalo, da gre za star zlom (star je v tem primeru relativen pojem, menda gre za vprasaje parih dni) in da ni kaj naredit - kosti nekako ni imelo smisla lomit. Glede na to, da so zivci neposkodovani, je napoved za uporabo tace dobra, ceprav je deformacija kosti kar postena. Kar se je izkazalo kot resnicno, saj mali od operacije naprej - dobiva namrec protibolecinska zdravila, taco kar pridno obremenjuje. Pred tem, ce ni bilo res nujno, nanjo ni niti stopil.

Mackon je v teh dneh pridobil kar nekaj teze, bil je tretiran proti notranjim zajedavcem in usesnim garjam, pa tudi testiran na macji aids in levkozo (prenosljivi "medmacji" bolezni - se ne prenasata na ljudi) in je negativen. Kar je super.

Po karakterju je to en tak simpaticen macji nezko, ki bi ga lahko zaposlili tudi v tekstilni industriji kot predilca. Ima velik potencial ... Sicer se pospeseno navaja na zivljenje z drugimi zivalmi, pred velikimi crnimi psi in velikimi crnimi macki nima vec nobenega strahu. Celo nasprotno, ce mu kaj ni vsec, se takoj postavi zase. Me je prav presenetil, ko je pri spoznavanju poblize MAkisu danes iz preventive primazal dve okrog kepe (sicer brez potrebe, kot se je izkazalo kasneje). S tamalimi zverinicami se zaenkrat vohajo samo skozi resetke boksa. Glede na to, da je se med oskrbovanci bolnice Franje, mu bom kaksno novo luknjo v nogo prihranila se za nekaj dni ...

Da nastejem se nekaj njegovih prednosti in kvalitet pred tono ostalih mackic in mackonckov, ki ta hip mnozicno iscejo nove lastnike. Potrjeno obvlada osnove biofizike, spogleduje se z graficnim oblikovanjem (obvlada tako Windows kot MacOS okolje), kaze pa tudi zanimanje za studij anatomije. Zaposlitev bi lahko nasel tudi kot pomivalec posode, saj svojo skledo vedno pomije do cistega ...

Da se enkrat omenim, ce je kdo slucajno spregledal - mackon isce nov dom. Oddajam ga le interesentom, ki vedo kaj pomeni resno in odgovorno skrbnistvo macke. In se nekaj - oddajam ga le za bivanje v stanovanju (pod kar seveda stejejo tudi nadzorovani izleti ven). Mislim, da je bilo okusanja "svobode" zanj dovolj.





Ni komentarjev: