sreda, 15. avgust 2007

Palcka

Ker, kljub nadpovprecnemu stevilu postov ta mesec, zaostajam z dogodki, se ena dogodivscina iz preteklega tedna. Jasno, zivalska.

Tokrat je za paniko poskrbel Veliki beli - Gulo.



Se med pocitnikovanjem je namrec zacel neznansko kihati in Nusa, ki je igrala alfa zverino med tem casom, mi je to nemudoma tudi sporocila. Ni se slisalo hudo nevarno, sem sklepala na prehladek pridobljen s pomocjo klime, zato je niti nisem poslala k veterinarju. Ker pa se je kihanje zavleklo na teden dni, smo se v Ambulanti (Ambulanta za ptice, glodavce, kunce in plazilce - VF) dogovorili, da prinesem bris zrela in da bomo zadevo malce bolj podrobno pogledali ... Jemanje brisa je povsem rutinski, preprost in neinvaziven postopek. S sterilno vatenko, ki spominja na palcko za ciscenej uses, le da ima daljsi "stil", podrgnes po zrelu, zadevo (palcko) vtaknes nazaj v "epruvetko" in cimprej odneses na priskavo. Simpl ko pasulj in jasno, da zato ne rabis nobenega posebnega znanja.

No, meni se kljub svoji nekompliciranosti postopek zal ni izsel kot bi se moral ... Gulo, trapast kot je (res ni ravno pri tabistrih), se je namrec odlocil, da nekje na sredini akta prekine sodelovanje. Podobno, kot ce pri zobarju sredi sarjenja po zobeh zapres usta. Hja, zal je tista dolga palcka plasticna, Gulo pa vzdevka Veliki beli nima zaman ... Cepec jo je odgriznil slaba 2 cm nad koncem in ... jo, v stilu zivali po kateri ima vzdeve, pozrl. Ja, pozrl je 2 cm palcke za usesa. Skupaj z vatko, ki je ovita na koncu. Jasno, ta del je bil bistveno manj zaskrbljujoc kot nasprotni konec, ki se je pri ugrizu "prijetno" osilil. Sem si kar takoj slikovito zacela predstavljat kaj se bo zgodilo, ko bo tisto kopjece potovalo po crevesju. Raztur.



Naslednji dan sva z Gulotom tako v Ambulanto prinesla res temeljit bris. Tak globinski. :-P Zanimivo, se je pa vsem, razen meni, zadeva zdela precej smesna, skoraj za crknit. Ha, ha ... In to kljub dejstvu, da se enako dogaja tudi najboljsim ... Ha, ha ...

Po vseh moznih pregledih, pretipavanjih, puscanjih krvi (in posledicno nepotrebni hudi paniki - kot pravi un pregovor - too many cooks spoil the soup), UZ, ... smo s eodlocili, da bomo pocakali, da se zadeva izloci po naravni poti. Tako ze dobrih 10 dni vneto brskam po vsakem drekcu, ki Velikemu belemu zleti iz riti (in teh je, glede na specifiko dihurske prebave, ki je hudo hitra - 4 ure pa je uno kar pride noter ze zunaj, veliko). Zaenkrat brez uspeha ... Ampak ocitno ga ne moti, saj nima nikakrsnih tezav, ocitno se je pac odlocil, da bo dihur z dodano vrednostjo ...

Ni komentarjev: